Bellini

Advertisements

Bellinis historia

Bellini är en klassisk italiensk cocktail som skapades av bartenderlegenden Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig på 1930-talet av . Namnet “Bellini” kommer från den italienske renässansmålaren Giovanni Bellini, på grund av cocktailens vackra färg som påminner om konstnärens målningar och har blivit en ikonisk och omtyckt drink över hela världen.

När passar det bäst att dricka en Bellini

Bellini är en elegant och uppfriskande drink som passar perfekt för festliga tillfällen som en aperitif före en måltid eller som välkomstdrink. Vi kan också rekommendera att ta en Bellini när du sitter på en uteservering en sommarkväll och kollar på solnedgången.

Bellini Recept

Ingredienser:

  • 1 del hemgjord persikopuré
  • 2 delar väl kyld prosecco

Instruktioner:

  1. Förbered persikopurén se recept nedan.
  2. Kyl proseccon.
  3. Ta fram champagneglas och tillsätt 1 del persikopuré.
  4. Fyll upp glaset med 2 delar väl kyld prosecco.
  5. Rör om försiktigt med en sked (eller en champagnevisp) för att blanda persikopurén och prosecco utan att förlora kolsyran.
  6. Servera omedelbart och njut!

Hur man gör hemgjord persikopuré för Bellini

Ingredienser:

  • Skapa 2 mogna persikor och ta bort kärnan.
  • 1 matsked färskpressad citronsaft
  • 1 matsked ljus sirap

Instruktioner:

  1. Skär persikan i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt citronsaft och sirap.
  3. Mixa till en jämn puré.
  4. Sila purén för att avlägsna fasta bitar.
  5. Förvara persikopurén i kylskåp tills den är redo att användas.

Val av prosecco för en perfekt Bellini

Välj en en högkvalitativ prosecco som är torr eller extra torr för att balansera sötman från persikopurén. Det är värt att lägga några extra kronor på en bra prosecco. Vi kan rekommendera följande prosecco för din Bellini.

Variationer av Bellini

  1. Berry Bellini: Tillsätt några färska bär som hallon, jordgubbar eller blåbär till persikopurén för en fruktig twist och en annorlunda färg.
  2. Tropisk Bellini: Ersätt persikopurén med en blandning av mango, ananas och passionsfrukt för en mer exotisk smakupplevelse.
Advertisements
Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonEngagerad vinskribent med en genuin passion för vinets värld. På vår hemsida delar jag med mig av detaljerade vinrecensioner, utforskar vinregioner och ger tips för att hjälpa dig hitta rätt vin för alla tillfällen. Mitt mål är att utbilda och inspirera läsare, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren vinälskare.
Relaterade artiklar
Senaste artiklar