Wine Society / Gin and Tonic

Gin and Tonic

En GT är inte bara enkel att göra, utan dess fräscha smak och doft från gurkan tillför en unik touch och blir en perfekt drink att sippa på i goda vännersällskap. Denna tidlösa klassiker håller sig fortfarande populär.

En uppfriskande drink som passar perfekt som fördrink när gästerna kommer på besök. Den är enkel att tillaga och har en fräsch smak. Gurkan ger drinken en extra dimension av smak och doft som gör den unik. Gin and tonic med gurka är en klassiker som har funnits i många år och är fortfarande lika populär idag. Drinken är enkel att variera genom att byta ut gurkan mot andra grönsaker eller frukter. Detta gör att du kan anpassa drinken efter säsong och tillfälle. Så varför inte bjuda dina gäster på en gin och tonic med gurka nästa gång de kommer på besök? Det kommer garanterat att bli en succé!

Ingredienser

 • 4 cl gin ( hendricks )
 • 1/2 lime
 • 1/4 gurka
 • Tonic water
 • Is

Instruktioner

 1. Skär gurkan i tunna skivor.
 2. Pressa saften ur limen och lägg i en shaker tillsammans med gin och gurka.
 3. Fyll shakern med is och skaka ordentligt.
 4. Sila av drinken i ett glas med is.
 5. Toppa upp med tonic water.
 6. Garnera med en skiva gurka.

Andra drinkar med Gin

Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna