string(1) "7"
Wine Society / Bästa rosévinerna under 200 kr
Bästa rosévinerna under 200 kr

Bästa rosévinerna under 200 kr

I Systembolagets sortiment finns det drygt 400 roséviner som prisats under 200 kr, vilket kan göra det till en utmanande uppgift att välja rätt rosévin. Vi har listat de 5 bästa ros´vinerna under 200kr i Systembolagets sortiment

Rosévin har gått från att mest ses som en sommardryck till en året runt-favorit, och dess popularitet fortsätter att öka bland vinälskare världen över. Roséviner erbjuder smakalternativ som passar de flesta vindrickare, de flesta är lätta och fruktiga, men det finns även mer komplexa och strukturerade alternativ för den kräsne finsmakaren. Förutom den friska och fruktiga smaken tilltalar även rosévinets färgpalett många med allt från blekt laxrosa till djupare hallonnyanserade alternativ.

Bästa rosévinerna under 200 kr på Systembolaget

Du läste kanske även vår andra artikel ”Bästa rosévinet under 100 kr” och känner att det är dags att utforska en högre prisklass? Eller ska du kanske bjuda på rosévin för ett speciellt tillfälle? I Systembolagets sortiment finns det nästan 400 roséviner som prisats under 200 kr, vilket kan göra det till en utmanande uppgift att välja rätt rosévin. Resultatet blir oftast att man tar det säkra före det osäkra och väljer en flaska man redan känner till sedan tidigare. Men vore det inte roligt att kunna hitta nya favoriter som inte lämnar ett stort hål i plånboken? Vi har listat de 5 bästa alternativen i Systembolagets sortiment för att göra ditt val enklare i denna rosévinsdjungel.

Topp 5 bäst rosévinerna under 200 kr 2024

1. M de Minuty, Nr 2590

2. Enzo Bartoli Rosato, Nr 77940

3. Domaine de Collavery, Nr 2859

4. SAAM Chenin Blanc Cinsault Rosé, Nr 2580

5. Hoof & Lur Moschofilero, Nr 92791

Hur tillverkas rosévin

Tillverkningen av rosévin börjar med urvalet av rätt druvor. Många roséviner är gjorda på röda druvor vart färgen extraheras från skalen, men vinmakarna kan använda olika druvsorter eller blanda röda och vita druvor för att uppnå önskad smakprofil och färgton. Produktionen startar med en mjukpressning vart druvorna pressas lätt för att extrahera färg och smak utan långvarig kontakt med skalen. Tiden som druvsaften får vara i kontakt med druvskalen styr sedan vinet mot önskad smak och färg. Lagring och blending adderar sedan komplexitet, vilket följs av en filtrering för att ge vinet dess klarhet.

Popularitet och mångsidighet

Roséviner harunder senaste åren fortsatt att öka i populäritet bland vinälskare världen över. Dess vackra färgskala och förfriskande smakpalett har länge gjort den till en favorit till sommarens picknick eller fest. Den ökande populariteten under även andra årstider än sommaren kan tillskrivas dess mångsidighet. Vare sig du letar efter ett torr eller sött vin så finns det alternativ som tilltalar alla smakpreferenser.

Priser kan ändras på Systembolaget
Systembolaget kan ändra priserna på vissa viner. Prisändringar kan ske ett par gånger per år. Några viner på våra topplistor får då nytt pris – lägre eller högre. Vi försöker alltid uppdatera så att du får rätt pris, men vi är mycket tacksamma om du meddelar oss  om något vin har olika pris på vår lista och på Systembolaget.

Bild på vår Skribenten Jonatan på Wine Society
Skrivet av: Jonatan RajalaMin vinresa började för många år sen, men har alltid tillhört kategorin vindrickare som inte riktigt vet varför eller varför inte jag tycker om ett specifikt vin. Har nu gett mig fasiken på att lära mig mer om vin och åtminstone bli en hobby-expert, en resa som jag tänkte dela med er läsare genom olika artiklar som jag hoppas även ni finner lärorika

Relaterade artiklar