string(2) "16"
Wine Society / Bästa vita vinet under 100kr
Bästa vita vinerna under 100kr

Bästa vita vinet under 100kr

En flaska vitt vin behöver inte kosta skjortan! Vi listar de 5 bästa alternativen under 100kr i Systembolagets sortiment.

Vitt vin, med sina utsökta nyanser och enastående variationer, har en lång och rik historia som sträcker sig över århundraden. Oavsett om du föredrar krispiga och uppfriskande eller fylliga och komplexa viner, så kan du vara säker på att hitta en favorit i de vita vinernas värld. Vitt vin kommer i ett flertal olika stilar och variationer, var och en med sina egna kännetecken. Allt från krispiga och fräscha Sauvignon Blancs från Nya Zeeland,  rika och smöriga Chardonnays från Bourgogne, aromatiska och blommiga Rieslings från Tyskland, eller eleganta och mineralrika Albariños från Spanien är bara en fingervisning kring vita viners mångfald.

Bästa röda vinet under 100kr på Systembolaget

En flaska vin behöver inte kosta skjortan! Även om vinpriserna rent generellt ökat markant under det senaste decenniet beroende på ökade transportkostnader, materialkostnader och alkoholskatter så går det fortfarande att hitta riktiga fynd under 100 kronor. Vi har listat de 5 bästa alternativen i Systembolagets sortiment.

Topp 5 bäst vita vinerna under 100kr 2024

1. Les Champs Sauvignon Blanc, Nr 76557

2. Relax Riesling, Nr 7230

3. Muscadet Sèvre et Maine Sur lie, Nr 2275

4. Terrazze Della Luna Pinot Grigio, Nr 2107

5. Glen Ellen Chardonnay Reserve, Nr 7046

Hur tillverkas vitt vin

Processen för att tillverka vitt vin kan variera något beroende på önskat resultat. För majoriteten av vita viner pressas druvorna omedelbart för att separera saften från skalen och fröna. Den här saften kan sedan jäsa i rostfria ståltankar eller ekfat, beroende på producentens preferenser, vilket ger olika smakprofiler och texturer.

Popularitet och mångsidighet

Vitt vin har vunnit mer och mer populäritet bland vinälskare världen över. En av de främsta anledningarna till den växande förkärleken för vitt vin är dess otroliga mångfald. Oavsett om du är på jakt efter ett torrt och knivskarpt eller fylligt och fruktigt, finns det ett vitt vin som passar just din smakprofil. De vita vinernas  lätta och uppfriskande karaktär gör det till det perfekta alternativet för sommarens utomhusevenemang eller avslappnade träffar och middagar med vänner.

Priser kan ändras på Systembolaget
Systembolaget kan ändra priserna på vissa viner. Prisändringar kan ske ett par gånger per år. Några viner på våra topplistor får då nytt pris – lägre eller högre. Vi försöker alltid uppdatera så att du får rätt pris, men vi är mycket tacksamma om du meddelar oss  om något vin har olika pris på vår lista och på Systembolaget.

Bild på vår Skribenten Jonatan på Wine Society
Skrivet av: Jonatan RajalaMin vinresa började för många år sen, men har alltid tillhört kategorin vindrickare som inte riktigt vet varför eller varför inte jag tycker om ett specifikt vin. Har nu gett mig fasiken på att lära mig mer om vin och åtminstone bli en hobby-expert, en resa som jag tänkte dela med er läsare genom olika artiklar som jag hoppas även ni finner lärorika

Relaterade artiklar