Det är inte speciellt många som vid en första åtanke associerar Grekland med vinproduktion, men i vinregionen Peloponnesos hittar vi vinproducenten Troupis Winery som tillverkar detta härliga rosévin. Den familjeägda vinproducenten har odlat druvor sedan 1970-talet men sålde tidigare druvorna till andra vintillverkare i landet tills man år 2010 började producera sina egna viner.
En av Troupis Winerys bästsäljare är rosévinet Hoof & Lur som produceras på den lokala druvan Moschofilero. Vinet har en härligt ljus hallonröd färg med en torr och medelfyllig smak med tydliga inslag av hallon, apelsin och jordgubbar. Vi rekommenderar starkt att servera vinet till fisk eller vegetariska rätter.
Vill du imponera lite på dina gäster nästa gång det vankas middagsbjudning och bjuda på ett rosévin med lite annorlunda ursprung, utan att för den sakens skull tumma på vare sig smak eller kvalitet, så tycker vi utan tvekan att du ska servera ett par flaskor Hoof & Lur Moschofilero.