Wine Society / Vinprovning / Vinprovning i Stockholm

Vinprovning i Stockholm

Advertisements Stockholm är fullt av restauranger och specialiserade vinbarer som erbjuder olika typer av provningar. Vi har valt ut de som vi tycker är bäst både för dig som enskild person men även för dig som ska ta med företaget på event. Om du har förslag på fler bra ställen som skulle passa vår lista […]

Advertisements

Stockholm är fullt av restauranger och specialiserade vinbarer som erbjuder olika typer av provningar. Vi har valt ut de som vi tycker är bäst både för dig som enskild person men även för dig som ska ta med företaget på event. Om du har förslag på fler bra ställen som skulle passa vår lista får du gärna kontakta oss.

1. The Winery Hotel

Här erbjuds vinprovningar för både privatpersoner och för företag. Vinerna byts ofta så ingen inget tillfälle är den andra lik och ni kan välja att gå på provningar på både Svenska och Engelska.

2. Grus Grus vinbaren

Ta dig till Grus Grus där det erbjuds vinprovningar i grupper om upp till 6 personer. Du kan välja välja att boka som en grupp eller enbart en stol om du vill gå själv. De väljer ut 4 viner olika viner till varje tillfälle som pågår i 60 minuter tillsammans med en sommelier. Du kommer få lära dig mo druvorna, produktionsmetoder och de grundläggande begreppen för att beskriva ett vin.

Advertisements

3. Gute grill

På härliga Gute grill kan du boka en trevlig vinprovning själv eller som en grupp på upp till 10 personer. Du kan välja mellan att boka en vanlig dryckesprovning eller ett paket med inkluderad delikatessbricka. Vinprovningen inleds med en genomgång av hur vinodling går till och hur produktionsmetoderna kan skilja sig åt. Därefter får ni en bland-provning med två röda och två vita viner.

Advertisements

4. Högberga gård

Åk till Lidingö och prova viner på en äkta vinfabrik! Varje år importerar Högberga gård 10 ton druvor från Toscana som de sedan tillverkar vin på. Du kan välja att prova deras egenproducerade toscanska viner eller en provning där de väljer ut några av de bästa toscanska vinerna från deras egna vinkällare. Detta är så nära Italien som kan komma i Sverige.

5. Bromma Vinateljé

Personlig vinprovning för dig som vill lära dig mer om viner i en härlig miljö i Bromma. Här erbjuds en rad olika typer av provningar och paket. Det finns även möjlighet att boka en middag där du får lära dig att matcha vin och mat samt omsätta dina kunskaper i praktiken.

Advertisements

6. Dryck Vinbar

Vid anrika Mariatorget ligger den här härliga vinbaren där du kan välja mellan olika vinprovningar och en Minivinprovning. Antingen  kan du boka vinprovning med en sommelier för sällskap från sex till tio personer. Om ni är färre till antalet kanske en “Minivinprovning på egen hand” kan vara ett gott alternativ. Det betyder att du får tre smakglas av dagens viner tillsammans med en folder om HUR du provar vin + en skål med grytfriterade chips. Ett trevligt koncept för dig som har liten erfarenhet av att prova vin.

Advertisements
Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna