Wine Society / Moscow Mule

Moscow Mule

Moscow Mule är en klassisk och ikonisk cocktail som med ett enkelt recept innehållande vodka, ginger beer, lime och is. Resultatet blir en läskande och svalaknde drink som trots sitt namn inte har någonting med Moskva eller mulor att göra!

Moscow Mule ingredienser och recept

  • 4 cl Vodka
  • 8 cl Ginger beer
  • 1 Lime (skärs i klyftor)
  • Krossad is

Moscow Mule instruktioner

  • Häll vodka och pressa i limejuice i en kyld kopparmugg.
  • Fyll på muggen till hälften med krossad is.
  • Häll i ginger beer och rör om varsamt i muggen
  • Toppa upp resten av muggen med mer is
  • Garnera med en limeklyfta
Moscow Mule
Moscow Mule

Moscow Mule är en klassisk och ikonisk cocktail med ett enkelt recept innehållande vodka, ginger beer, lime och is. Resultatet blir en läskande och svalkande drink som trots sitt namn inte har någonting med Moskva eller mulor att göra!

Moscow Mule historia

Trots sitt namn så skapades cocktailen Moscow Mule faktiskt i USA på 1940-talet och är en av de första drinkarna som använde vodka som huvudingrediens. Det finns olika teorier gällande varför drinken fått ett rysk-klingande namn trots att den uppfanns i USA. Den mer allmänna förklaringen är att huvudingrediensen vodka associeras med Ryssland och att ginger beer har en ”kick” som en mula. En mer djupgående teori är att drinken skapades av tre personer bestående av en amerikansk bartender, en rysk immigrant och en kopparfabrikör som ville marknadsföra både sin vodka och sina kopparmuggar.

Hur du gör en Moscow Mule

Moscow Mule är en väldigt snabb och enkel cocktail att blanda ihop. Den består av dom enkla ingredienserna vodka, ginger beer, lime och krossad is som blandas ihop i en kyld kopparmugg. Börja med att hälla i vodka och limejuice i muggen och toppa sedan upp muggen till hälften med krossad is. Fyll sedan på med ginger beer och rör varsamt om i muggen innan du fyller på med resten av isen. Garnera med en limeklyfta och varför inte även en myntakvist som du lägger i muggen.

Anledningen till att man alltid serverar en Moscow Mule i en kopparmugg är att den bevarar drinken kall mycket bättre och längre än ett vanligt drinkglas.

Eftersom ginger beer utgör den största delen av drinken och ger den dess karaktäriserande smak så rekommenderar vi att du provar dig fram med olika ginger beers som finns och hittar just det alternativet som passar din personliga smak bäst.

Alternativa ingredienser

Om du vill bjuda på en alkoholfri variant av en Moscow Mule så kan du antigen skippa vodkan helt och hållet elelr erästta den med tonic.

Moscow mule bartender

Vad smakar en Moscow Mule

Moscow Mule har en uppfriskande och balanserad som då drinken kombinerar de kryddiga elementen som finns i ingefäran i ginger beer med den lena och neutrala smaken av vodka och rundas av med den friska och syrliga smaken från limefrukten.

När passar det att servera en Moscow Mule

Med sin friska men samtidigt eleganta smak så fungerar det utmärkt att avnjuta en kall Moscow Mule till de flesta tillfällena och årstiderna, allt från de avslappnande sommarfesterna till de mer eleganta cocktailkvällarna.

Ett gäng vänner som avnjuter moscow mules i solen
Bild på vår Skribenten Jonatan på Wine Society
Skrivet av: Jonatan RajalaMin vinresa började för många år sen, men har alltid tillhört kategorin vindrickare som inte riktigt vet varför eller varför inte jag tycker om ett specifikt vin. Har nu gett mig fasiken på att lära mig mer om vin och åtminstone bli en hobby-expert, en resa som jag tänkte dela med er läsare genom olika artiklar som jag hoppas även ni finner lärorika

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna