Wine Society / Sveriges bästa matbloggar

Sveriges bästa matbloggar

Vi vill ofta matcha de viner vi testar med mat och läser därför väldigt mycket matbloggar för att få inspiration. Här kan du hitta våra favoriter.

Vi som skriver allt innehåll på Winesociety är vinälskare ända ut i fingerspetsarna. Därför skriver vi oftast om viner och andra relaterade ämnen, men idag tänkte jag skriva ett inlägg om mat som jag tycker är vinets bästa vän. Att avnjuta en fin flaska vin tillsammans med någon typ av mat ger ett helhetsintryck som är svårslaget.

Därför läser vi ofta matbloggar för att få inspiration kring vad man skulle kunna laga till en vinflaska. Många gånger så hamnar vi på en av de större mat eller receptsidorna men det finns så många mindre bloggar och matälskare där ute som vi inte tycker få den plats och det utrymme som de är värda.

Av den anledningen har bestämt mig för att sammanställa en lista med mina favoriter när det kommer till matbloggar.

Lista med våra favoritbloggar

Matbloggen Linneas skafferi
Bild: Linneasskafferi.se

Linneas skafferi

Matbloggen drivs av tvåbarnsmamman Linnea som på grund av sitt brinnande intresse för mat valde att starta bloggen 2007 och den har sedan dess vuxit och blivit en av de ledande receptbankerna på nätet. Här hittar du allt från hur du gör hälsosamma smoothies till lyxiga måltider för middagsbjudningen.

Linnea har med hjälp av sin blogg fått möjligheten att ge ut en egen kokbok som i sin tur lett till både radiointervjuer och möjligheten att få åtråvärda uppdrag på olika tidningar.

Så om du gillar att laga mat och vill få inspiration så är det här en blogg att lägga på minnet.

Till Linneas Skafferi

Matbloggen jävligt gott
Bild: Javligtgott.se

Jävligt gott

Gillar du vegansk mat så är matbloggen jävligt gott ett måste för dig. Gustav Johansson är hjärnan bakom detta fantastiska alster av otroligt ( jävligt ) goda recept. Jag hittade jag till bloggen för några år sedan och tyckte att den kändes välskriven och recepten lät spännande. Efter att ha testat några av Gustavs recept så har detta blivit en go to guide för oss.

Det är inte bara jag och vi på Winesociety som gillar Gustavs blogg utan han har under åren plockat hem ett stort antal stora priser som exempelvis ”folkets val” som är Sveriges största matbloggspris.

Vi kan varmt rekommendera denna blogg om du gillar god mat och i synnerhet om du är nyfiken på vegetariska och veganska alternativ.

Gå till Jävligt gott

Bild: Jennysmatblogg.nu

Jennys matblogg

Du känner säkert redan igen den här bloggen men om du inte gör det så startades den för hela 15 år sedan och drivs av matälskaren och Entreprenören Jenny. Det intressanta med den här bloggen är att Jenny inte har någon kockutbildning utan hon är en självlärd entusiast som blivit älskad av det svenska folket. På hennes blogg hittar du inte bara recept utan får även följa med Jenny och hennes familj på resor och mycket annat. Förutom bloggen så har Jenny även fått publicera sina recept i sina helt egna kokböcker som med tiden har blivit hela 6 stycken. Ta dig en titt så kommer du snart bli beroende av denna härliga matblogg.

Till Jennys matblogg

Matbloggen Marias mat
Bild: mariasmat.nu

Marias Mat

Här få vi följa Marias matresa och hon publicerar en härlig blandning av matrecept som hon själv tillagat, drinkrecept och även lite allmän information om hennes liv. Vi tycker att hon har skapat en bra mix av inlägg vilket gör bloggen intressant att läsa och följa.

Maten som Maria lagar är gärna ”snabbmat” fast där allt skapas från grunden så det finns inga halvfabrikat. Detta är perfekt för oss som vill ha en hälsosam livsstil men inte har tid eller ork att laga måltider som innehåller väldigt många moment. Jag har själv testat många av hennes recept och det är inte bara enkelt utan väldigt gott också.

Gå till Marias mat

Matbloggen Landleys kök

Landleyskök

Madeleine Landley är kvinnan bakom matbloggen Landleyskök där hon sedan 2010 publicerat matrecept och skrivit recensioner av matböcker. Siten grundades under namnet Kryddade Köket men bytte snabbt namn till Landleyskök och har under åren blivit en av Sveriges största matbloggar och Madeleine publicerar fortfarande härliga recept nästintill dagligen.

Madeleine är inte bara en otroligt engagerad bloggare utan hon är även utbildad programmerare och fotograf vilket syns tydligt när man är inne på bloggen. Den är välbyggd och alla bilder har hon tagit själv vilket ger ett enhetligt och professionellt intryck.

Gå till Landleyskök

Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna