string(3) "120"
Wine Society / Bästa roséboxen
Bästa roséboxarna

Bästa roséboxen

Bag in box viners ökad populäritet har inte gått obemärkt förbi på Systembolaget, utbudet av roséviner på box fortsätter konstant att öka. Vi listar de 5 bästa roséboxarna i Systembolagets sortiment.

Bag-in-Box-viner har under de senaste åren fortsatt att öka i populäritet bland vindrickare världen över tack vare sina smidiga och ekonomiska egenskaper. Boxviner utmärks av sin förpackning som består av en påse fylld med vin inuti en kartongbox, och erbjuder ett flertal fördelar för både producenter och konsumenter vilket förklarar dess ökad frammarsch på vinmarknaden.

Bästa roséboxen på Systembolaget

Bag in box vinernas ökad populäritet har inte heller gått obemärkt förbi på Systembolaget, utbudet av roséviner på box fortsätter konstant att öka sett till både tillgängliga alternativ och ökad kvalitet. Under de senaste åren har det även börjat dyka upp premiumboxar med en högre prislapp än vad vi traditionellt sett är vana vid att ett boxvin kostar. Att välja den bästa roséboxen på Systembolaget är därför idag en något mer komplicerad uppgift, men för att underlätta ditt val nästa gång du är på jakt efter ett rosévin på box har vi listat våra favoriter med både pris och kvalitet i åtanke. Nedan hittar du vår topplista över bästa rosé boxen 2024 på Systembolaget.

Topp 5 bästa rosé boxen 2024

1. Falu Rosévin, Nr 75517

2. Puy Chéri Syrah Rosé, Nr 2209

3. 99 Rosas Rosé Organic, Nr 2551

4. Coteaux d’Aix en Provence, Nr 2237

5. Casas Patronales Rosé Cabernet Sauvignon och Merlot, Nr 6896

Fördelar med boxvin

  • En av de mest utmärkande fördelarna med Bag-in-Box-vin är dess långa hållbarhet efter att boxen öppnats. Tack vare den lufttäta förpackningen i en plastpåse minimeras kontakten med syre, vilket förhindrar att vinet oxiderar och bibehåller det drickbart en längre tid än traditionella flaskor. 
  • Ekonomiskt sett är Bag-in-Box-viner ofta mer prisvärda jämfört med flaskalternativ. Den större volymen av vin och den minskade materialanvändningen i förpackningen resulterar oftast i lägre priser per liter. 
  • Miljöaspekten är ytterligare en fördel som lockar många konsumenter. Den lätta förpackningen genererar mindre koldioxid vid transport och kräver  ävenmindre energi och material vid tillverkning, vilket gör Bag-in-Box till ett mer miljövänligt alternativ jämfört med traditionella glasflaskor.

Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar