Wine Society / Vinprovning / Vinprovning i Malmö

Vinprovning i Malmö

Advertisements Malmö är en härlig stad som erbjuder ett härligt uteliv och en otrolig matkultur. På senare tid har vinprovningar blivit väldigt populära för både lokalbor och besökare som vill fördjupa sina kunskaper kring vin eller bara vill testa nya härliga viner. Oavsett om du är en erfaren vinkännare eller nybörjare är det en trevlig […]

Advertisements

Malmö är en härlig stad som erbjuder ett härligt uteliv och en otrolig matkultur. På senare tid har vinprovningar blivit väldigt populära för både lokalbor och besökare som vill fördjupa sina kunskaper kring vin eller bara vill testa nya härliga viner. Oavsett om du är en erfaren vinkännare eller nybörjare är det en trevlig aktivitet som du kan gå på själv eller i ett sällskap av vänner.

Många restauranger, hotell och barer erbjuder vinprovningar både för privata sällskap eller för grupper där du kan anmäla dig. Vi har testat några av de mest populära ställena och tagit fram en topplista över våra favoritställen för vinprovning i Malmö.

1. L’enoteca

Härlig vinbar i hjärtat av Malmö bredvid Rådhuset med en skön atmosfär. Här möts du av professionell personal som har djup kunskap om vin. Utbudet av viner är väldigt stort så du kommer alltid kunna hitta ett vin som passar dig.

Här erbjuds du säsongsbetonade vinprovningar i en härlig miljö med professionell och kunnig personal. Du kan både förboka en vinprovning för dig och ditt sällskap eller gå förbi mer spontant på drop in. De erbjuder både förbokade och drop in dryckesprovningar dig som är mer spontan. För dig som är kunnig och vill testa nya intressanta viner kan vi rekommendera att gå dit och beställa lite olika glas själv som du avnjuter med en av deras populära charkbrickor.

Advertisements

2. Vinbar17

Om du letar efter en aktör som är specialiserad på vin så har du hittat rätt. Här kan du göra en “temaprovning” som inkluderar 5 olika viner tillsammans med en assiett med speciellt utvalt småplock från köket för smakreferens. På så sätt får du även uppleva hur vinet fungerar ihop med mat och hur dess karaktär kan förändras. De erbjuder även “lanseringsprovningar” där du kan komma förbi på drop-in.

Advertisements
Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna