Wine Society / Enkel Piña Colada

Enkel Piña Colada

Vårt recept på Piña Colada är väldigt enkelt och innehåller bara 3 ingredienser så du kan slänga ihop denna tropiska drink på några minuter. För dig som aldrig druckit en Piña Colada så är det en fruktig drink som förknippas med Hawaii så den passar perfekt till sommarfesten. Enkelt Piña Colada recept För att göra […]

Vårt recept på Piña Colada är väldigt enkelt och innehåller bara 3 ingredienser så du kan slänga ihop denna tropiska drink på några minuter. För dig som aldrig druckit en Piña Colada så är det en fruktig drink som förknippas med Hawaii så den passar perfekt till sommarfesten.

Enkelt Piña Colada recept

För att göra det så enkelt som möjligt så använder jag lika mycket av varje ingrediens. Detta kommer ge en något, alkoholmässigt, starkare drink vilket jag tycker om. Gillar du sötare drinkar som inte har lika hög alkoholhalt kan du använda 4.5 cl rom istället för 6 cl.

  • 6 cl ananasjuice ( Köp gärna en färdigpressad juice av hög kvalitet )
  • 6 cl Kokosnötskräm
  • 6 cl Ljus rom
4 personer som dricker Piña Colada på en strandrestaurang

Alkoholfritt alternativ – Nada Colada

Du kan även göra denna drink som en alkoholfri version genom att utesluta den ljusa rommen. Detta är vad jag tycker om att kalla för en ”Nada Colada”. När jag har vänner över som inte vill dricka alkohol så blandar jag ananasjuicen och kokosnötskrämen i mixern tillsammans med is och häller upp deras drinkar. Därefter tillsätter jag bara romen och kör mixern några sekunder och sedan häller jag upp de resterande drinkarna. Du kan också välja att tillsätta rommen direkt i den upphällda alkoholfria drinken och blanda med en drinkpinne.

Så gör du

Blanda alla ingredienser i en mixer tillsammans med is i någon minut så att isen krossas. Därefter häller du upp drinken i ett passande Cocktailglas. För att få en festligare känsla så rekommenderar jag att du köper pina colada-glas som har en härligt vågig form och garnerar drinken med en skiva annans och ett litet drinkparaply. Du kan också lägga ner ett inlagt körsbär för att ge drinken lite extra färg.

bartender som blandar en enkel Piña Colada

Vilken rom passar bäst

Det är viktigt att du använder en ljus rom och då en mörkare rom ger drinken en alldeles för söt och ger drinken en ton av ”karamell” vilket inte passar med ananasjuicen. Om du inte har en favorit rom som är ljus så kan jag rekommendera något av dessa märken.

Andra drinkar på ljus rom

Vanliga frågor om Piña Colada

Kan man göra Piña colada utan mjölk

Du ska aldrig använda mjölk i en Piña colada. Det ska vara kokosnötskräm.

Finns Piña colada på Systembolaget?

Det finns färdigblandad Pina colada att köpa på systembolaget där du bara behöver tillsätta is.

Kan man använda annas på konservburk

Ja det går bra att använda juicen från konserverad ananas. Då kan du också använda ananasen för att dekorera drinken.

Är en Piña colada alltid frusen

Ja, du en Piña colada ska alltid ha krossad is i sig.

Varför heter det Piña colada?

Sägnen säger att drinken från början gjordes med hackad ananas vilket är vad ”Piña colada” betyder på spanska.

Hur gör man alkoholfri Piña colada?

Du blandar kokoskräm med ananasjuice i en mixer med krossad is.

Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna