Wine Society / Prosecco drink – De bästa drinkarna med bubbel i

Prosecco drink – De bästa drinkarna med bubbel i

Bjud dina vänner på en bubblig och enkel drink gjord på prosecco för ett lyckat välkomstmingel.

När sommaren närmar sig och uteserveringarna öppnar behövs det en frisk och bubblig drink att sippa på. Då kan vi rekommendera en drink gjord på det italienska bubbliga vinet prosecco, som inte bara tillför fräschör och bubblor till drycken utan också dess karakteristiska milda och balanserade syrlighet. Eftersom du kommer att blanda prosecco med andra ingredienser behöver du inte lägga pengar på en dyr flaska; en billigare variant fungerar bra. Här kan du hitta våra favoriter när det gäller de mest prisvärda men bästa prosecco.

De bästa prosecco drinkarna

Prosecco Aperol Spritz drink på ett bord med utsikt över havet.

Prosecco som en välkomstdrink

Det är vanligt att man bjuder på ett glas bubbel som en välkomstdrink, men om du vill överraska dina vänner med något lite mer unikt kan vi rekommendera att bjuda på en Bellini. Då blandar du persikopuré och prosecco, vilket ger en elegant drink med fräsch smak.

En sommarklassiker

Är det en solig dag och du sitter på en uteservering i goda vänners sällskap är det inte helt orimligt att du kommer se reklam för Aperol. Detta är en italiensk aperitif som fungerar väldigt bra att blanda med prosecco och när du gör det får du en Aperol Spritz. Drinken har en väldigt härlig orange färg och har en lätt bitter smak blandad med krydda och apelsin.

Andra typer av bubbel

Om det är ett speciellt tillfälle som du vill fira ordentligt kan du byta ut prosecco mot Champagne istället. Detta ger ett lyte lyxigare intryck och festligare känsla och behöver faktiskt inte kosta så mycket mer. Det finns faktiskt många bra men billiga champagneflaskor att köpa på systemet. Om du känner för att ha en spansk afton kan du också byta till spanska bubblor istället. Cava har en lite högra syra vilket kan ge dina drinkar lite mer smak.

Servera prosecco drinken på ett unikt sätt

Vill ge din drink ett unikt och kul utseende kan vi rekommendera att servera drinken i en Champagnekupa istället för ett vanligt champagneglas. Du kan också frysa persikopurén i en vanlig form för isbitar och sedan lägga ner några av dessa isbitar av persikopuré i glaset. De kommer sakta smälta och blandas med proseccon vilket gör att drinken sakta kommer byta karaktär medan du dricker den.

Rekommenderade flaskor prosecco

Vilken är den godaste prosecco drinken?

Den godaste och mest populära drinken gjord på prosecco är Bellini.

Vad smakar en drink gjort på prosecco

Prosecco är ofta torr och innehåller lite sötma med en lätt smak av päron. Detta gör att en prosecco drink får en väldigt frisk och god smak.

Bild på vår Skribenten Thomas Gustafsson på Wine Society
Skrivet av: Thomas GustafssonJag är en vinälskare som började prova viner i sällskap av vänner som en hobby 2010. Vi skrev om våra erfarenheter i vår blogg och i vårt nyhetsbrev "Vin för nybörjare" som under åren växte och hade över 5000 prenumeranter. Bloggen lades ner 2020 och istället öppnade vi portarna för Winesociety som är ett mognare forum för vinälskare som mig själv.

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna