Wine Society / Rosa Pantern Drink

Rosa Pantern Drink

Rosa Pantern drinken är en färgglad och söt cocktail som lockar med sin lekfulla karaktär och härliga smakkombinationer. Drinken har en underbart inbjudande rosa färg vilket gjort den till en favorit under somriga festkvällar världen över.

Rosa Pantern ingredienser och recept

  • 2 cl Vodka
  • 2 cl Likör 43
  • 1,5 cl Grenadine
  • 12 cl Mjölk
  • Is

Rosa Pantern instruktioner

  • Börja med att hälla i alla ingredienser i en shaker
  • Fyll upp shakern med is och skaka tills drinken blivit kall
  • Sila upp drinken i ett highball-glas
  • Om du önskar kan du garnera drinken med några blad mynta eller citronmeliss.
Rosa Pantern drink
Rosa Pantern drink

Rosa Pantern är en färgglad och söt cocktail som lockar med sin lekfulla karaktär och härliga smakkombinationer. Drinken har en underbart inbjudande rosa färg vilket gjort den till en favorit under somriga festkvällar världen över.

Rosa Pantern historia

Det finns ingen exakt dokumenterad historia kring exakt vart och när rosa pantern drinken uppfanns. Det är dock troligt att den version av cocktailen vi får i våra glas idag har hämtat sin direkta inspiration och namn från den klassiska kult-filmen, och senare tecknade serien, Rosa Pantern.

Den mest vedertagna teorin kring drinkens bakgrund är att en spansk bartender i Barcelona uppfann en populär mjölkbaserad drink på 1920-talet som han döpte till Pantermjölk (Leche de Pantera på spanska). När Rosa Pantern filmen sedan släpptes 1963 och vart en succé och skapade hype runt om i världen så tog en konkurrerande barägare fram ett rosa alternativ på drinken för att rida på framgångsvågen filmen skapat.

Hur du gör en Rosa Pantern drink

Det är väldigt enkelt att blanda ihop en rosa pantern cocktail. Börja med att plocka fram en shaker och häll i vodka, likör 43, Grenadine och mjölk. Fyll sedan resten av shakern med is och skaka om tills drinken blivit kall. Sila sedan upp drinken i ett highball glas och garnera efter personlig preferens med t.ex. citronmeliss eller några myntablad. Anledningen till att vi skakar drinken med is och sedan silar den i glaset är så att isen inte ska ligga kvar i drinken och späda ut den allt eftersom.

Vad smakar en Rosa Pantern drink

Rosa Pantern är en mjuk, krämig och len smakupplevelse. Likör 43 ger en söt och något kryddig smak som kombineras med mjölkens krämighet och en touch av röda bär från Grenadine. Att drinken sedan har en härlig ljusrosa färg gör den till en fröjd även för ögat.

När passar det att servera en Rosa Pantern drink

Med sin söta smak, rosa färg och kylda karaktär så lämpar sig drinken framförallt bäst vid sommarfester eller mysiga hemmakvällar.

Bartender gör en rosa pantern cocktail
Bild på vår Skribenten Jonatan på Wine Society
Skrivet av: Jonatan RajalaMin vinresa började för många år sen, men har alltid tillhört kategorin vindrickare som inte riktigt vet varför eller varför inte jag tycker om ett specifikt vin. Har nu gett mig fasiken på att lära mig mer om vin och åtminstone bli en hobby-expert, en resa som jag tänkte dela med er läsare genom olika artiklar som jag hoppas även ni finner lärorika

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna